Individualno psihoterapijsko savjetovanje

„Ako više ne možemo mijenjati situaciju, vrijeme je da mijenjamo sebe“  (- Viktor Frankl)

Kada se suočimo sa situacijama koje su izazovne i teške, lakše ih prebrodimo ako nismo sami. Individualna psihoterapija ili individualno savjetovanje proces je tijekom kojeg možete postići osobnu promjenu uz stručnu pomoć.

Psihoterapija je i jedan oblik brige o sebi a danas se sve veći broj ljudi, zbog posljedica stresa i ubrzanog načina života, odlučuje potražiti ovakav oblik potpore. Bilo da je riječ o teškim životnim razdobljima, o anksioznosti, problemima u komunikaciji, osjećajem manje vrijednosti, općenitom nezadovoljstvu, nemogućnošću zauzimanja za sebe, pomanjkanju smisla života – zajedno, kroz terapijski proces, ojačat ćete svoje kapacitete i moći ostvariti svoje potencijale.

Svaki klijent dolazi s vlastitim poteškoćama i zato je svaki proces individualan. No, ono što je slično jest tijek procesa. Psihoterapija započinje kada me kontaktirate i kada zakažemo prvi susret. Na prvom susretu imate priliku podijeliti sa mnom koje su to poteškoće s kojima se nosite, što vas je navelo da dođete ali i saznati više o načinu na koji radim, tehnikama koje primjenjujem, trajanju terapije i slično. Tijekom idućih nekoliko susreta upoznajem se s ključnim stvarima vašega života kao što su odrastanje, obiteljska dinamika, životne prekretnice, i drugi aspekti koji su značajni za problem s kojim ste se javili. Kroz ove ćete susrete dobiti i osjećaj sigurnosti i povjerenja koji su izrazito važni za dalji rad. Potom dogovaramo terapijski cilj i zajedno istražujemo korake koji vas približavaju cilju. Dio toga je i analiziranje različitih obrazaca ponašanja, misli i osjećaja koji vam koriste te uočavanje onih koji vam ne koriste. Kroz dalje istraživanje, primjenjujući znanje i iskustvo koje imam, davat ću vam podršku da razvijate nove obrasce, donosite nove odluke i ustrajete na putu promjene koja će vam povećati kvalitetu života i odnosa. Kada ostvarite svoj cilj možete odabrati završetak tretmana ili odabrati novi cilj na kojemu želite raditi

Uobičajena učestalost dolazaka je jednom tjedno, no ovisno o situaciji, potrebama klijenta i fazi procesa, to se može i prilagoditi.

Susreti se odvijaju u prostoru Marina Counselinga a s klijentima koji nisu iz Zagreba radim  online. Svaki susret traje 60 minuta a cijena je 300 kn.

U svojem radu (ovisno o tomu imamo li susret u prostoru ili online) uz transakcijsku analizu kombiniram različite pristupe (poput EMDR-a) a u dogovoru s klijentom uvodim u rad i neke kreativne tehnike poput crteža, asocijativnih karata, rada u pijesku i slično. I na kraju, važnije od svih tehnika jest povjerenje i povezanost, jer kao što kaže P. Gilbert: „Svi smo rođeni s potrebom da se povežemo i da osjetimo da je nekomu stalo.“

Shopping Basket