Konzultacije za roditelje

„S djecom je potrebna čašica mudrosti, bačva razuma i more strpljenja” – (sv. Franjo Saleški)

I roditelji male djece i roditelji tinejdžera često se susreću s različitim ponašanjima djeteta. Neka od tih ponašanja mogu zbuniti, iznenaditi, zabrinuti ali isto tako mogu iznenaditi i reakcije ili emocije koje se kod roditelja jave kao odgovor na neka dječja ponašanja. 

Pitanja i brige poput ovih poznati su mnogim roditeljima: Kako da izađem s njim na kraj? Što da radim, stalno gleda u mobitel? Je li normalno da se ovako ponaša? Promijenila se jako, ne znam što se s njom događa, više mi ništa ne govori!

Izazovi roditeljstva su veliki a dječji razvoj je brz i čini se da se ne stignemo ni naviknuti na jednu fazu a dijete je već u drugoj. I onda, taman kada se učini da situacija malo smirila, pred nama stoji tinejdžer ili tinejdžerka…

Roditelji se često javljaju na konzultacije u situacijama kada primijete neke promjene u ponašanju djeteta  koje ih zabrinu ili u životnim situacijama koje mogu biti zahtjevne za dijete (npr. promjena škole, dolazak prinove u obitelj i sl.) Također, javljaju se i kada žele saznati više o razvojnim fazama djeteta, naučiti postaviti granice, pomoći djetetu da bolje izrazi svoje osjećaje i slično.

Roditelji tinejdžera se javljaju kada primijete iznenadnu povučenost djeteta, probleme u školi ili ih brine da je njihovo dijete previše na mobitelu i da nema društveni život. Tinejdžerstvo često nosi i pojačane nesporazume i sukobe između roditelja i djece i roditelji često kažu da se u  takvim situacijama osjećaju nemoćnima.

Da bismo mogli učinkovito reagirati važno je da razumijemo što je u podlozi nekog ponašanja. Konzultacije roditeljima omogućuju upravo to. Osmišljene su kao razgovor za roditelje koji traje sat vremena i tijekom kojega roditelji mogu dobiti stručne informacije i podršku ali i priliku za opisati situacije koje su im trenutno zahtjevne te dobiti preporuke i smjernice kako dalje.

Cijena konzultacija je 300 kn, traju 60 minuta i održavaju se u prostoru Marina Counsleinga ili, u dogovoru s roditeljima, online.

Shopping Basket