1 profilna

Marina Balažev, specijalizantica transakcijske analize, smjer psihoterapija

Dogovorite termin na info@marinacounseling.hr ili na 0995480111 (Viber, Whatsapp)

Promjene su teške. Rasti je bolno. No, jedino tako stvaramo život autentično svoj.

Vlastite početke nismo mogli birati ali zato možemo birati ostatak svoje životne priče.

Možemo rasti i mijenjati se i možemo biti odgovorni za vlastito zdravlje, uspjeh, sreću.

Koje su to promjene koje vas vode u ispunjeni, autentičan život?

Oblikuju nas različiti utjecaji. Počinjemo tako da smo nečije dijete, možda i nečiji brat ili sestra, pa prijatelj, pa školarac i tako redom. Imamo puno uloga. Koje vas vaše životne uloge ispunjavaju? U kojima ste slobodni i autentični? Ako vam se čini da živite uloge koje niste odabrali za sebe sjetite se da je promjena moguća.

Specijalizantica sam transakcijske analize, smjer psihoterapija i mogu vam  biti podrška u promjeni.

Moja osobna promjena počela je davno, dok sam kao studentica kroatistike i komparativne književnosti istraživala govore i na terenu sakupila cijeli niz životnih priča. Zapazila sam kako su neki o životu pričali sa zadovoljstvom (iako su proživjeli teške trenutke), dok su drugi vlastiti život smatrali promašenim, neispunjenim. Kako to? Što je to što životu daje puninu? Kako naći odgovor za sebe? To me odvelo do transakcijske analize a kasnije i do drugih terapijskih škola. 

U radu koristim i tehnike EMDR-a (Eye movement desensitization and reprocessing) a završila sam i edukaciju Terapija igrom – vještine i intervencije u radu s djecom.

Osim individualnog rada vodim i iskustvene radionice i edukacije.

Obožavam pisati i članake često objavljujem na ovoj web stranici, a autorica sam i triju slikovnica za djecu: Bubamarin let, Kako spavaju bubamare, Zepetljancije koje će vam zapetljati jezik i nekolicine stručnih članaka.

Možemo živjeti jedino ako rastemo. A rasti možemo jedino ako se mijenjamo. Zato rastimo kroz život!

Dogovorite termin na info@marinacounseling.hr ili na 0995480111

1 profilna

O meni

Zovem se Marina Balažev a 2010. godine diplomirala sam kroatistiku i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu na kojemu sam upisala i doktorski studij.

S transakcijskom analizom sam se upoznala ubrzo nakon toga a promjene koje sam postigla u osobnom razvoju su bile tako velike i intenzivne da sam se odlučila tomu posvetiti i profesionalno. Upisala sam edukaciju iz transakcijske analize a ubrzo nakon toga počinje i moj rad s klijentima. Danas sam specijalizantica transakcijske analize, radim s klijentima individualno a dalja edukacija u područjima terapeutskoga rada omogućila mi je da u radu s klijentima primjenjujem i tehnike EMDR-a kao i one iz terapije igrom. Radim s djecom uzrasta od 12 godina naviše, mladima, odraslima i parovima a u radu primjenjujem pristup usmjeren na klijenta. Članica sam UTA-e (Udruge transakcijske analize Hrvatske) kao i međunarodnih organizacija transakcijske analize EATA-e i ITAA-e.

Osim individualnog rada vodim i iskustvene radionice i edukacije, samostalno ili u suradnji s udrugama i centrima za psihoterapiju.

Autorica sam triju slikovnica za djecu: Bubamarin let, Kako spavaju bubamare, Zepetljancije koje će vam zapetljati jezik i nekolicine stručnih članaka (poput: Odgoj očima psihoterapeuta) i Koautorica sam i priručnika Socijalna (u)isključenost.

Ljubav prema knjigama se dobro uklopila u moj sadašnji rad pa mi je jedan od omiljenih citata iz knjige Savjetovanje usmjereno na osobu koji glasi:

„…savjetovatelj usmjeren na osobu još uvijek će pronaći hranu za razmišljanje u radovima romanopisaca, poeta i dramatičara i bilo bi dobro zahtijevati od njega da tijekom osposobljavanja za to zanimanje temeljito proučava tekstove nekih od najvećih svjetskih pisaca. Savjetovatelj koji nikada ne čita roman ili koji nikada ne otvara knjigu poezije, zanemaruje važan poticaj za razvoj empatije.“

Za sve upite i detalje kao i dogovore oko termina možete me kontaktirati na info@marinacounseling.hr ili putem 0995480111 ( Telefon, Viber, Whatsapp)