Podrška njegovateljicama

Briga o starim i/ili nemoćnim osobama može biti zahtjevna i iscrpljujuća na puno načina.

Životni je vijek dulji nego prije a to sa sobom često nosi niz promjena i poteškoća. Veliki broj osoba u trećoj životnoj dobi boluje od Alzheimera ili im se događaju druge degenerativne promjene u mozgu koje mogu utjecati i na ponašanje i na osobnost.

Kada govore o poteškoćama s kojima se nose u svojem radu, njegovateljice najčešće ističu upravo taj dio kao najteži. Pitanja koja se često javljaju su: Što da radim kada me ne prepoznaje a trebam mu dati lijek? Plače i u strahu je cijeli dan nikako ju ne mogu umiriti…Što da radim kada baca stvari i ozljeđuje se? Ne prepoznaje, tjera me i uznemiren je a moram paziti na njega…

Ako se tomu pridoda život u stranom okruženju, kulturološke razlike, moguće slabo poznavanje jezika, često nejasno definirani opis posla…postaje jasno zašto je razina stresa iznimno velika.

U takvim situacijama važno je voditi brigu o sebi – to može biti kvalitetnije postavljanje granica, učinkovitija komunikacija, razumijevanje promjena koje se događaju pacijentu kako bi svakodnevna interakcija i njega bile lakše. Kada bolje razumijemo što se događa u emocionalnom svijetu osobe, koja zbog promjena u mozgu, na neki način gubi sebe tada možemo učinkovitije odgovorite na njezine emocionalne potrebe. Također, to nam može pomoći i da uočimo potencijalne okidače koji dovode do naglih promjena ponašanja te da lakše umirimo, pružimo osjećaj sigurnosti, stabilnosti. Tako pomažemo i sebi jer se svakodnevna razina stresa vezana uz posao smanjuje.

S njegovateljicama radim individualno online u trajanju od 60 minuta. Osim toga moguće je i grupno savjetovanje s 2 osobe (90 minuta) ili s 3 osobe (120 minuta). Zbog specifičnosti radnog vremena vrijeme savjetovanja za njegovateljice je fleksibilno i prilagođeno potrebama.

Za sve upite i detalje kao i dogovore oko termina možete me kontaktirati na info@marinacounseling.hr

Shopping Basket