RADIONICA: Tipovi privrženosti i živčani sustav

Bez obzira na to koji je vaš primarni terapeutski pravac, zamišljam da ste se na neke načine susreli s pojmom „tip privrženosti“ odnosno s teorijom privrženosti  (attachment theory). No, što je novo u suvremenoj teoriji privrženosti i kako nam to može koristiti u radu s klijentima? U kakvom su odnosu tip privrženosti i živčani sustav? Što primarni tip privrženosti otkriva o stanju autonomnog živčanog sustava i kako nam prepoznavanje toga može pomoći u radu s klijentima? To su samo neka od pitanja kojima se bavim u radionici: Tipovi privrženosti i živčani sustav.

Tip privrženosti nije samo „ideja u glavi“ ili određeni set ponašanja. On je upisan i u naš živčani sustav. Polivagalna teorija omogućila nam je razumijevanje autonomnog živčanog sustava te bolje razumijemo njegovu ulogu u razvoju tipa privrženosti. Radionica Tipovi privrženosti i živčani sustav pokazuje na koje nam načine jedno ukazuje na drugo te kako to možemo iskoristiti u radu.

 

RADIONICA: TIPOVI PRIVRŽENOSTI I ŽIVČANI SUSTAV – SUVREMENI PRISTUP

 

  1. tema:

TEORIJA PRIVRŽENOSTI – SUVREMENI PRISTUP

– Osnove teorije privrženosti

– Suvremeni pristupi

  1. tema:

TIPOVI PRIVRŽENOSTI I ŽIVČANI SUSTAV

– Osnovne funkcije autonomnog živčanog sustava (iz perspektive polivagalne teorije) i stil privrženosti

– Što očekivati u praksi?

  3.  tema:

KAKO TERAPEUTOV TIP PRIVRŽENOSTI MOŽE UTJECATI NA TERAPIJSKI ODNOS?

– Znamo li vlastiti tip(ove) privrženosti?

– Što očekivati u praksi?

Kako izgleda radionica?

– radionica se doržava online

– rad u maloj grupi polaznika (maksimalno 5)

Teorija i vježbe

Svaka se tema obrađuje kroz teoriju i vježbe. Osigurano je i vrijeme za pitanja kako bi pristup bio što više individualiziran te kako bi svaki polaznik nova saznanja i sadržaje mogao u što većoj mjeri prilagoditi sebi i klijentima s kojima trenutno radi.

Kome je namijenjena?

Psiholozima, psihoterapeutima različitih terapijskih pravaca, studentima, edukantima psihoterapije, odgajateljima, učiteljima i generalno stručnjacima pomagačkih zanimanja koji se žele upoznati ili proširiti znanje iz područja teorije privrženosti, osnova živčanog sustava i polivagalne teorije.

 

Daje li radionica i konkretne alate?

Radionica pruža:

– alate za rad

– individualizirani pristup

– radu malim grupama (maksimalno 5 polaznika)

– materijale u PDF formatu

– potvrdu o pohađanju radionice

 

Tko vodi radionicu?

Marina Balažev, specijalizantica transakcijske analize smjer psihoterapija. Više detalja možete vidjeti ovdje.

Što kažu polaznici drugih radionica?

Marina je kroz praktične vježbe i pozitivan pristup prema svim polaznicima stvorila jako ugodnu atmosferu za rad pa sam bila motivirana aktivno sudjelovati u svim aktivnostima. Osim stručnosti, sviđa mi se Marinina otvorenost prema različitim mišljenjima i spremnost na zajedničko istraživanje teme, umjesto nuđenja instant rješenja i odgovora. Tri radionice su jednostavno proletile i dobila sam puno toga za sebe – osobno i profesionalno. Od razjašnjavanja neurološke pozadine anksioznosti i analize psiholoških potreba koje su (ne)zadovoljene do prihvaćanja toga da moramo poštivati signale koje nam šalje vlastito tijelo. Preporuka svima koji se bore s anksioznošću ili rade s anksioznim osobama, a osobito onima koji se prepoznaju u obje kategorije 🙂 (I.M)

Jako sam zadovoljna radionicom na temu anksioznosti i paničnih napada. Marina je odlična predavačica, puna teorijskog i praktičnog znanja.
Rad u maloj grupi omogućio nam je dijeljenje vlastitih iskustava, produktivnu i intimnu radnu atmosferu. Radionica polaznicima pruža znanja,uvide i praktične vježbe korisne u osobnom i profesionalnom razvoju. (T.P.)

Radionica će se održati u subotu 2. 4. 2022. 9-14 h

 

Cijena radionice je 1500,00 kn. Plaća se unaprijed.

Za rane uplate do 25. 3. 2022. cijena je 1200,00 kn

Otkazivanje:

Uplatom rezervirate mjesto na radionici. U slučaju da na radionicu ne dođete iznos se ne refundira.

Jednom rezervirano i uplaćeno mjesto možete otkazati najkasnije 4 dana prije radionice. U tom slučaju dobivate povrat uplaćenih sredstava u iznosu od 50%.

U slučaju da organizator otkaže radionicu dobit ćete povrat cjelokupnog uplaćenog iznosa.

Prijave:

Prijaviti se možete na info@marinacounseling.hr  Broj mjesta u svakoj grupi je ograničen na 5. Nakon prijave dobit ćete podatke za uplatu.

Ostani u toku s novostima iz svijeta psihoterapije

Prijavi se na Newsletter

Social media

Zagreb, Horvaćanska 122

info@marinacounseling.hr

099 5480 111