RADIONICA: Tipovi privrženosti i živčani sustav

Bez obzira na to koji je vaš primarni terapeutski pravac, zamišljam da ste se na neke načine susreli s pojmom „tip privrženosti“ odnosno s teorijom privrženosti  (attachment theory). No, što je novo u suvremenoj teoriji privrženosti i kako nam to može koristiti u radu s klijentima? U kakvom su odnosu tip privrženosti i živčani sustav? Što primarni tip privrženosti otkriva o stanju autonomnog živčanog sustava i kako nam prepoznavanje toga može pomoći u radu s klijentima? To su samo neka od pitanja kojima se bavim u radionici: Tipovi privrženosti i živčani sustav.

Tip privrženosti nije samo „ideja u glavi“ ili određeni set ponašanja. On je upisan i u naš živčani sustav. Polivagalna teorija omogućila nam je razumijevanje autonomnog živčanog sustava te bolje razumijemo njegovu ulogu u razvoju tipa privrženosti. Radionica Tipovi privrženosti i živčani sustav pokazuje na koje nam načine jedno ukazuje na drugo te kako to možemo iskoristiti u radu.

 

RADIONICA: TIPOVI PRIVRŽENOSTI I ŽIVČANI SUSTAV – SUVREMENI PRISTUP

 

  1. susret:

TEORIJA PRIVRŽENOSTI – SUVREMENI PRISTUP

– Osnove teorije privrženosti

– Suvremeni pristupi

  1. susret:

TIPOVI PRIVRŽENOSTI I ŽIVČANI SUSTAV

– Osnovne funkcije autonomnog živčanog sustava (iz perspektive polivagalne teorije) i stil privrženosti

– Što očekivati u praksi?

  1. susret:

KAKO TERAPEUTOV TIP PRIVRŽENOSTI MOŽE UTJECATI NA TERAPIJSKI ODNOS?

– Znamo li vlastiti tip(ove) privrženosti?

– Što očekivati u praksi?

Kako izgleda radionica?

– sastoji se od 3 online grupna susreta u trajanju od 1,5 sat

– rad online

– rad u maloj grupi polaznika (maksimalno 5)

Teorija i vježbe

Svaki se susret sastoji od teorijskog dijela, vježbi. Nakon teorijskog dijela i vježbi 30 minuta je predviđeno za pitanja kako bi pristup bio što više individualiziran te kako bi svaki polaznik nova saznanja i sadržaje mogao u što većoj mjeri prilagoditi sebi i klijentima s kojima trenutno radi.

Kome je namijenjena?

Psiholozima, psihoterapeutima različitih terapijskih pravaca, studentima, edukantima psihoterapije koji se žele upoznati ili proširiti znanje iz područja teorije privrženosti, osnova živčanog sustava i polivagalne teorije.

 

Daje li radionica i konkretne alate?

Radionica pruža:

– alate za rad

– individualizirani pristup

– radu malim grupama (maksimalno 5 polaznika)

– materijale u PDF formatu

– potvrdu o pohađanju radionice

 

Tko vodi radionicu?

Marina Balažev, specijalizantica transakcijske analize smjer psihoterapija. Više detalja možete vidjeti ovdje.

Što kažu polaznici drugih radionica?

Marina je kroz praktične vježbe i pozitivan pristup prema svim polaznicima stvorila jako ugodnu atmosferu za rad pa sam bila motivirana aktivno sudjelovati u svim aktivnostima. Osim stručnosti, sviđa mi se Marinina otvorenost prema različitim mišljenjima i spremnost na zajedničko istraživanje teme, umjesto nuđenja instant rješenja i odgovora. Tri radionice su jednostavno proletile i dobila sam puno toga za sebe – osobno i profesionalno. Od razjašnjavanja neurološke pozadine anksioznosti i analize psiholoških potreba koje su (ne)zadovoljene do prihvaćanja toga da moramo poštivati signale koje nam šalje vlastito tijelo. Preporuka svima koji se bore s anksioznošću ili rade s anksioznim osobama, a osobito onima koji se prepoznaju u obje kategorije 🙂 (I.M)

Jako sam zadovoljna radionicom na temu anksioznosti i paničnih napada. Marina je odlična predavačica, puna teorijskog i praktičnog znanja.
Rad u maloj grupi omogućio nam je dijeljenje vlastitih iskustava, produktivnu i intimnu radnu atmosferu. Radionica polaznicima pruža znanja,uvide i praktične vježbe korisne u osobnom i profesionalnom razvoju. (T.P.)

Termini radionice:

1. susret – utorak 9. 3. 2021. 18-19:30 (1,5 h)

2. susret – utorak 16. 3. 2021. 18-19:30 (1,5 )

3. susret – utorak 23. 3. 2021. 18-19:30 (1,5 h)

Cijena:

Radionica traje ukupno 4,5 sata.

Cijena je 160 kn po satu. Iznos radionice, ukupno 720 kn, plaća se unaprijed.

Za rane uplate do 28. 2. 2021. cijena je 650 kn

Otkazivanje:

Uplatom rezervirate mjesto na radionici. U slučaju da ne možete doći na jedan ili više susreta uplaćeni iznos se ne refundira.

Jednom rezervirano i uplaćeno mjesto možete otkazati najkasnije 4 dana prije radionice. U tom slučaju dobivate povrat uplaćenih sredstava u iznosu od 50%.

U slučaju da organizator otkaže radionicu dobit ćete povrat cjelokupnog uplaćenog iznosa.

Prijave:

Prijaviti se možete na info@marinacounseling.hr  Broj mjesta u svakoj grupi je ograničen na 5. Nakon prijave dobit ćete podatke za uplatu.