Individualna psihoterapija

Individualna psihoterapija

 „Svi smo rođeni s potrebom da se povežemo i da osjetimo da je nekomu stalo.” (- P. Gilbert)

Individualna psihoterapija može pomoći u puno izazovnih životnih situacija.

Borite se s anskioznošću, depresijom, sramom? Teško se snalazite u socijalnim situacijama ili vas muči ljutnja, tuga, strahovi?

Možda sve teže nalazite smisao u danu i životu.

Ako je život stavio pred vas izazove koji su teški ili nosite u sebi neku veliku bol, ranu ili teška iskustva psihoterapija može ponuditi odgovore.

U redu je potražiti podršku.

Odaberite i rezervirajte termin klikom na ovdje.

ili na:

099 5480 111

info@marinacounseling.hr

 

Kako izgleda psihoterapija?

Kad se s nečim susrećemo prvi put normalno je da imamo pitanja. Kako izgleda psihoterapija? Hoću li ležati na kauču? Hoće li psihoterapeut samo šutjeti ili mi postavljati pitanja? Što ako o nečemu ne želim razgovarati? I slično.

1. korak: zakazivanje termina

Psihoterapija započinje kada me kontaktirate i kada zakažemo prvi susret.

Termin možete zakazati putem mejla (inof@marinacounseling.hr) ili telefonski (0995480111). Pri zakazivanju termina dogovaramo hoćemo li susrete imati

u prostoru Marina Counselinga (Zagreb, Horvaćanska 122) ili

online (iz bilo kojeg dijela Hrvatske ili inozemstva)

2. korak: susret

Na prvom susretu možete podijeliti sa mnom koje su to poteškoće s kojima se nosite i što vas je potaklo na psihoterapiju. Također, ako želite, možete prvo saznati više o načinu na koji radim, tehnikama koje primjenjujem, transakcijskoj analizi ili postaviti neka druga pitanja koja su vam važna.

3. korak: terapijski proces

Tijekom idućih nekoliko susreta upoznat ćete me s ključnim stvarima vašega života koje su značajne za problem zbog kojeg se javljate. Na primjer: odrastanje, obiteljska dinamika, životne prekretnice i drugo. Kroz ove ćete susrete dobiti i osjećaj sigurnosti i povjerenja. I jedno i drugo je izrazito važno za dalji rad.

Terapijski cilj

U psihoterapiji dogovaramo terapijski cilj i zajedno istražujemo korake do cilja. Dio toga je i analiziranje različitih obrazaca ponašanja, misli i osjećaja koji vam koriste te uočavanje onih koji vam ne koriste.

Kroz dalji rad, primjenjujući znanje i iskustvo koje imam, davat ću vam podršku da razvijate nove obrasce, donosite nove odluke i ustrajete na putu promjene koja će vam povećati kvalitetu života i odnosa.

Uz transakcijsku analizu kombiniram različite pristupe (poput EMDR-a). I, na kraju, važnije od svih tehnika jest povjerenje i povezanost.

“Rastemo kada se suočimo s problemima, nadvladamo ih, i kroz taj proces razvijemo nove vještine, kapacitete i pogled na život. ” (- Carl Rogers)

4. korak: kraj terapije

Kada ostvarite svoj cilj možete odabrati završetak tretmana ili odabrati novi cilj na kojemu želite raditi.

Koliko dugo traje psihoterapija?

Svaki klijent dolazi s vlastitim poteškoćama i zato je svaki proces individualan. No, ono što je slično jest tijek procesa. Okvirno možemo reći da je za osnovni uvid u problem potrebno 3-5 susreta, za neku promjenu na razini ponašanja oko 10 susreta a za dublje promjene i dugoročne promjene obrazaca od nekoliko mjeseci naviše.

Koliko često?

Uobičajena učestalost dolazaka je jednom tjedno, no ovisno o situaciji, potrebama klijenta i fazi procesa, to se može i prilagoditi.

Cijena

Susret traje 50 minuta a cijena je 60 EU

 „Ako više ne možemo mijenjati situaciju, vrijeme je da mijenjamo sebe“ (- Viktor Frankl)

 

Ostani u toku s novostima iz svijeta psihoterapije

Prijavi se na Newsletter

Social media

Zagreb, Horvaćanska 122

info@marinacounseling.hr

099 5480 111